Nabízíme maso z jaloviček a býčků masného plemene Limousine a Aberdeen Angus ve věku 10-20 měsíců. Jsou odchováni na pastvě, která se nachází v Zárybničné Lhotě.
Zabijí se každý měsíc někdy i 2x,dle množství objednávek. Maso je z mladých zvířat, proto se dá říci, že je po týdnu již lehce vyzrálé a nepotřebuje dlouhou úpravu při vaření.
Je možné objednat jakékoli množství od každého druhu masa a tím si sestavíte vlastní balíček.
Například. 1kg kýty, 1kg plece, 1 ořez-namlít
V případě zájmu nejlépe napište E-mail nebo pošlete SMS, aby bylo jasně dáno kolik čeho budete chtít. Řídíme se podle pořadí objednávek. Když je maso připravené k odběru, tak Vás kontaktujeme.
Zadní kýta bez kosti | Zadní vrchní šál | Roštěná |
---|---|---|
Svíčková | Plec bez kosti | Loupaná plec |
Přední s kostí | Přední bez kosti | Kližka |
Ořez (mletí) | Pupek | Žebra masitá |
Krk | Morkové kosti | Masité kosti |
Oháňka | Líčka | Játra |
Srdce | Ledviny | Slezina |
Jazyk | Přední čtvrť | Zadní čtvrť |
Hovězí maso má charakteristicky cihlově červenou až červenohnědou barvu, která závisí na věku poraženého zvířete – u mladých zvířat je barva masa bledě červená a naopak u starších (zvláště u býků) má maso tmavší barvu. Na jakost masa má vliv celá řada faktorů, jako je například pohlaví zvířete, výživa, životní prostředí, ustájení, stres, podmínky přepravy, předporážková manipulace a doba zrání masa. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, jelikož má vysoký podíl bílkovin doplňující minerální látky (hořčík, draslík, vápník, železo, sodík) a vitamíny A, B.
• Hovězí patří k nejhodnotnějším druhům masa především díky vysokému obsahu plnohodnotných bílkovin
• Hovězí je pro člověka významným zdrojem železa, je na železo bohatší (2,5 mg/100 g), než telecí, vepřové nebo drůbeží maso (1 až 1,8 mg) nebo ryby (0,8 až 1,2 mg)
• Obsahuje i hodně zinku, selenu, kyseliny listové a vitaminu B12
• Hovězí maso je přirozeným zdrojem CLA (konjugovaná kyselina linolová, která napomáhá k vytvoření optimální rovnováhy mezi svalovou a tukovou hmotou v lidském těle)
• Hovězí maso není tučné, obsahuje 3-6 % tuku
Zabijí se každý měsíc, maso je vždy pár dní vyzrálé, ale jelikož se jedná o maso z mladých zvířat, je i po krátkém zrání velmi křehké a nepotřebuje zdlouhavé vaření.
Je možné objednat jakékoli množství od každého druhu masa.
Například. 1kg kýty, 1kg plece, 1 ořez-namlít
V případě zájmu nejlépe napište E-mail nebo pošlete SMS, aby bylo jasně dáno kolik čeho budete chtít. Řídíme se podle pořadí objednávek. Když je maso připravené k odběru, tak Vás kontaktujeme.
KATEGORIE | NÁZEV MASA | POUŽITÍ |
---|---|---|
I. | svíčková | pečení, dušení, smažení, roštování |
kýta | pečení, dušení, plátky | |
II. | roštěnec | pečení, dušení |
plec | pečení, dušení, vaření | |
kulatá plec | pečení, dušení, smažení, roštování | |
III. | žebro, hrudí | vaření, vývar na polévku |
krk | dušení, vaření | |
IV. | špička, hrudí | vývar na polévku |
kližka | guláš | |
pupek, bok | vaření, vývar na polévku |
Pokud máte jakýkoliv dotaz nebo přání, neváhejte nás kontaktovat. V nejbližší době Vám odpovíme.