Prodej hovězího masa

Nabízíme maso z jaloviček masného plemene Limousine a Aberdeen Angus ve věku 10-20 měsíců. Jsou odchovány na pastvě, která se nachází v Zárybničné Lhotě.

Zabijí se každý měsíc, maso je týden vyzrálé. Jedná se o maso z mladých zvířat.

Je možné objednat jakékoli množství od každého druhu masa.
Například. 1kg kýty, 1kg plece, 1 ořez-namlít

V případě zájmu nejlépe napište E-mail nebo pošlete SMS, aby bylo jasně dáno kolik čeho budete chtít. Řídíme se podle pořadí objednávek. Když je maso připravené k odběru, tak Vás kontaktujeme.

Běžně nabízíme

Zadní kýta bez kosti Zadní vrchní šál Roštěná
Svíčková Plec bez kosti Loupaná plec
Přední s kostí Přední bez kosti Kližka
Ořez (mletí) Pupek Žebra masitá
Krk Morkové kosti Masité kosti
Oháňka Líčka Játra
Srdce Ledviny Slezina
Jazyk Přední čtvrť Zadní čtvrť



Víte, že?

Hovězí maso má charakteristicky cihlově červenou až červenohnědou barvu, která závisí na věku poraženého zvířete – u mladých zvířat je barva masa bledě červená a naopak u starších (zvláště u býků) má maso tmavší barvu. Na jakost masa má vliv celá řada faktorů, jako je například pohlaví zvířete, výživa, životní prostředí, ustájení, stres, podmínky přepravy, předporážková manipulace a doba zrání masa. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, jelikož má vysoký podíl bílkovin doplňující minerální látky (hořčík, draslík, vápník, železo, sodík) a vitamíny A, B.

• Hovězí patří k nejhodnotnějším druhům masa především díky vysokému obsahu plnohodnotných bílkovin
• Hovězí je pro člověka významným zdrojem železa, je na železo bohatší (2,5 mg/100 g), než telecí, vepřové nebo drůbeží maso (1 až 1,8 mg) nebo ryby (0,8 až 1,2 mg)
• Obsahuje i hodně zinku, selenu, kyseliny listové a vitaminu B12
• Hovězí maso je přirozeným zdrojem CLA (konjugovaná kyselina linolová, která napomáhá k vytvoření optimální rovnováhy mezi svalovou a tukovou hmotou v lidském těle)
• Hovězí maso není tučné, obsahuje 3-6 % tuku

Zabijí se každý měsíc, maso je vždy pár dní vyzrálé, ale jelikož se jedná o maso z mladých zvířat, je i po krátkém zrání velmi křehké a nepotřebuje zdlouhavé vaření.

Je možné objednat jakékoli množství od každého druhu masa.
Například. 1kg kýty, 1kg plece, 1 ořez-namlít

V případě zájmu nejlépe napište E-mail nebo pošlete SMS, aby bylo jasně dáno kolik čeho budete chtít. Řídíme se podle pořadí objednávek. Když je maso připravené k odběru, tak Vás kontaktujeme.

Dělení a využití masa

KATEGORIE NÁZEV MASA POUŽITÍ
I. svíčková pečení, dušení, smažení, roštování
kýta pečení, dušení, plátky
II. roštěnec pečení, dušení
plec pečení, dušení, vaření
kulatá plec pečení, dušení, smažení, roštování
III. žebro, hrudí vaření, vývar na polévku
krk dušení, vaření
IV. špička, hrudí vývar na polévku
kližka guláš
pupek, bok vaření, vývar na polévku

Kontatkní formulář

Pokud máte jakýkoliv dotaz nebo přání, neváhejte nás kontaktovat. V nejbližší době Vám odpovíme.